• GU's Facebook side
  • Youtube
  • Instagram
  • Intranettet Viggo

Musik

Til dig der elsker musik og sammenspil

 

Skoleåret 2019-20 er sidste år, hvor Gudenaadalens Efterskole tilbyder musik som linjefag. Fra skoleåret 2020-21 vil musik stadigvæk fylde en del på skolen, men vil fremover være en del af vores valgfagstilbud. Elever, der har været tilmeldt musiklinjen er blevet kontaktet direkte.

 

Musiklinjen på Gudenaadalens Efterskole er linjen for dig, som vil lære og dygtiggøre dig indenfor musikken. Du skal have lyst og vilje til at indgå i alle de discipliner. Vi giver dig et godt indblik i musikkens mange facetter og samt give dig brugbare værktøjer til fremtidig brug.

 

På musiklinjen dyrker vi musikken med alt, hvad dette indebærer. Der vil være musikteori, rytmelære, musikhistorie, sammenspil og selvfølgelig skal der også spilles til koncerter. Det vil være en stor hjælp, men ikke en betingelse, hvis du i forvejen kan spille et instrument. Med 3 ugentlige undervisningstimer af 90 minutter får du det perfekte grundlag til at blive endnu bedre.

 

 

Sammenspilsdelen vil være den del, der bruges mest tid på. Her får du plads til at bruge dit instrument sammen med andre, og få det til at gå op i en højere enhed. Nogle gange vil vi lave rotation, hvilket betyder, at man kommer til at spille på et instrument, man måske ikke er så vant til. Derved opnår man et indblik i andre instrumenters funktion i en sammenspilssituation.

 

Vi vil også arbejde med teorien inden for musik, hvilket vil sige nodelære, akkordlære og rytmelære - herunder rytmisk træning i praksis med forskellige trommer eller bodypercussion. Du får hermed en indsigt i musikkens grundlæggende elementer og lærer nogle færdigheder, som kan hjælpe dig i sammenspilssituationen til at få en større forståelse for det, der arbejdes med, og til at blive bedre på dit instrument. Har du teorien på plads, giver det desuden et væld af muligheder for videreudvikling på egen hånd. Og derudover kræver det en del teoretisk indsigt, hvis man ønsker en musisk uddannelse.
 

Vi har en veludstyret musikafdeling med gode lokaler og instrumenter. Vores dygtige musiklærere er enormt dedikerede og har som mål, at du udvikler dig optimalt.

 

I løbet af året vil der være forskellige arrangementer, hvor vi skal spille for andre. Det giver god træning at komme ud med musikken fra øvelokalet og mærke, hvordan det fungerer i praksis. Op til koncerter kan der sagtens forekomme ekstra ”øvetimer” på forskellige tidspunkter. Vi tilstræber at lave en lille turne, hvor man vil kunne opleve at komme på ”landevejen” og afprøve den del af musikkens verden.

I løbet af året har vi 3-4 fede og intense linjedage fyldt med musik du virkelig kan ’nørde’ så meget som du vil.

 

Lærere på musiklinjen

Nina

 

BLIV ELEV PÅ GUDENAADALEN