• GU's Facebook side
  • Youtube
  • Instagram
  • Intranettet Viggo

Musik

Musiklinjen på Gudenaadalens Efterskole er linjen for dig, som er seriøs omkring musikken. Du skal have lyst og vilje til at indgå i 

alle de discipliner, dette indebærer. Til gengæld kan vi give dig et godt indblik i musikkens mange facetter, samt give dig brugbare værktøjer til fremtidig brug. Der vil være musikteori, 

 

Rytmelære, musikhistorie, sammenspil og selvfølgelig skal der også spilles til koncerter. Musiklinjen er ikke for dig, der blot ønsker sammenspil, men for dig som ønsker at dyrke musikken med alt, hvad dette indebærer. Det vil være en stor hjælp, men ikke en betingelse, hvis du i forvejen kan spille et instrument.

Sammenspilsdelen vil være den del, der bruges mest tid på. Her får du plads til at bruge dit instrument sammen med andre, og få det til at gå op i en højere enhed. Nogle gange vil vi lave rotation, hvilket betyder, at man kommer til at spille på et instrument, man måske ikke er så vant til. Derved opnår man et indblik i andre instrumenters funktion i en sammenspilssituation.

Vi vil også arbejde med teorien inden for musik, hvilket vil sige nodelære, akkordlære og rytmelære - herunder rytmisk træning i praksis med forskellige trommer eller bodypercussion. Du får hermed en indsigt i musikkens grundlæggende elementer og lærer nogle færdigheder, som kan hjælpe dig i sammenspilssituationen til at få en større forståelse for det, der arbejdes med, og til at blive bedre på dit instrument. Har du teorien på plads, giver det desuden et væld af muligheder for videreudvikling på egen hånd. Og derudover kræver det en del teoretisk indsigt, hvis man ønsker en musisk uddannelse.

I løbet af året vil der være forskellige arrangementer, hvor vi skal spille med. Det giver god træning at komme ud med musikken fra øvelokalet og mærke, hvordan det fungerer i praksis. Op til koncerter kan der sagtens forekomme ekstra ”øvetimer” på forskellige tidspunkter. Vi tilstræber at lave en lille turne, hvor man vil kunne opleve at komme på ”landevejen” og afprøve den del af musikkens verden.

 

Lærere på musiklinjen

 

Anders

Nina

BLIV ELEV PÅ GUDENAADALEN