• GU's Facebook side
  • Youtube
  • Instagram
  • Intranettet Viggo

Tidligere elever

 

Hvad gjorde et år på efterskole for dig?

 

Louise Fisker Koch

(18-19)

Mit år på efterskole har uden tvivl været et af de bedste år, hvor jeg har udviklet og foldet mig ud
på flere måder. Mit efterskoleår har været en rejse fra start til slut, og jeg ville ønske, jeg kunne
spole tiden tilbage. Rejsen har budt på et oplevelsesrigt år med bånd på både kryds og tværs. Jeg
følte, jeg kunne være præcis den person, jeg er og at ingen blev dømt på sin personlighed. Jeg har
udviklet mig personligt og har knyttet mange små bånd, der tilsammen blev et stort fælles bånd.
På Gudenaadalens Efterskole bliver man en stor familie og knytter et stort fælles bånd med alle de
andre 175 unge, der også er på deres livs rejse.
Året bød på utallige oplevelser og skabte mange gode minder og uforglemmelige stunder, ikke
mindst opvisningstiden, hvor man virkelig føler sig som en del af noget stort.
Kort sagt: ”Fælleskab fødes når jeg bliver til OS!”
Et fantastisk år, der har været en uforglemmelig rejse, som har givet mig stærke bånd både i form
af venskaber, men som også har styrket min personlige rygsæk.

Kristian Højen

(16-17)

Mit år på Gudenaadalens Efterskole gjorde et utal af ting for mig. Helt konkret fik - og udviklede jeg en helt masse egenskaber både inden for sport og skole, men især de sociale og menneskelige. Jeg trænede gymnastik og løb ture og jeg terpede i klasselokalet. Samtidig lærte det konstante samvær med andre, mig at finde plads i et fællesskab, men også at finde ud af, hvem jeg selv var, og hvem jeg ville være.

Imidlertid er det allervigtigste af det mit efterskoleår gjorde for mig, ikke konkret på nogen måde. Følelsen af at være en del af noget større, at høre til, og alle minderne og oplevelserne, som jeg til hver en tid vil have med i bagagen. Alt sammen noget, der gør mig til den person jeg er i dag, uden at jeg kan sætte en finger på det.  

 

Rasmus Kappel

(14/15)

 

De tre bedste ting jeg oplevede på mit efterskoleår år 14/15, var først og fremmest at få lov til at klare mig selv, samt at bo med 175 andre unge mennesker under samme tag. Her havde vi alle den samme vigtige opgave – nemlig at respektere hinanden og give plads til hinanden. Dette var med til at modne mig.


En anden stor oplevelse for mig var, at jeg for første gang åbnede helt op for de virkelig engagerede lærere. Jeg indså, at de også var søde og rare mennesker, og ville dette år lige så meget som jeg selv.  At en lærer bliver mere som en ven, mærker man, fordi de er der så meget i fritiden: De er der til at sige godmorgen, de er der igennem hele din dag, og til slut siger de godnat, og sov godt. Denne gensidige respekt er guld værd!

Den tredje ting jeg virkelig nød, var de mange faciliteter, som GE byder på, og som var til fri afbenyttelse i fritiden. Dette gav mange sjove oplevelser, både i de 3 haller, udenfor, på vandet men bestemt også i centrum ved billardbordet.

Kunne jeg tage 1 år mere på GE havde jeg sagt ja, uden at blinke.

Sara Skov 

(14/15)

Et år på efterskole har gjort mig mere sikker på mig selv. Jeg har lært at stole på mig selv og især at danne min helt egen holdning. Jeg er blevet en mere selvstændig pige.

Jeg er ikke lige så afhængig af mine forældre, som jeg var før, jeg kom på efterskole. Jeg er blevet mere glad. Jeg har lært at sætte mere pris på livet og vende alle de negative ting i livet til noget mere positivt. Jeg er blevet mere udadvendt og mere imødekommende.

Jeg har lært at sætte mine fordomme til side og lære mennekser at kende, som jeg ikke umiddlebart ville lærer at kende før.

Sascha Andersen (14/15)

Mit år på Gudenaadalens Efterskole har gjort mig mere selvstændig og ansvarsbevidst. Det udviklede mig både socialt og fagligt, og gav mig det bedste år i mit liv.

 

 

 

 

 

 

 

Laura Asgeir

(14/15)

Mit efterskoleår har betydet enormt for mig, som det menneske jeg er nu, sat op imod hvem eller måske rettere sagt, hvordan jeg var, inden jeg begav mig ud på denne rejse. Jeg udviklede mig fra første dag til sidste dag. Jeg fandt ud hvad fælleskab er, og hvad det vil sige faktisk, at være en del af et.

Jeg ved nu, hvordan man nogen gange tvinges til at give sig eller indgå kompromis, for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Det er en fælles kamp.

Jeg blev klædt på både fagligt, såvel som menneskeligt. Jeg har fået en masse med i  ’rygsækken’. Jeg har lært så uendeligt meget om mig selv og andre. Det er ikke for sjov, når man lukker 170 teenagere ind under samme tag, og lader dem lære hinanden og kende. De tvinges til at få en hverdag til at fungere, uanset hvad det end kræver.

 Det har være udfordrende og af til utrolig hårdt. Det har været SÅ sjovt og helt fantastisk. Jeg ville aldrig have været det for uden. Jeg fik meget mere ud af det, end hvad jeg turde håbe på.

Jeg gav mig 110%, det samme gjorde de andre. Perfekt. 

J

Jonas Sørensen

(13/14)

Efter mit år på Gudenaadalens Efterskole, er jeg blevet mere selvsikker og er ikke nær så bange for at snakke med nye mennesker. Mit efterskole år gav mig en masse nye venner og oplevelser for livet. Et efterskole år svare til syv menneske år.

Mads Abildlund (13/14)

Et efterskoleår, for mig, har bragt venskaber for livet. Fantastiske minder, og et lærerigt år - både fagligt, socialt og praktisk. Året har også været rigtig rigt på aktivitet, og fællesskab, imens al den aktivitet har stået på. Og så nu, sidder jeg med en følelse som ikke rigtig kan beskrives. Noget der bare ligger i hjertet, og fylder, når jeg tænker tilbage på det suveræne år.

Joakim Ditlevsen (13/14)

Mit efterskoleår har ændret mig på mange måder. Èn af dem er specielt mit sociale samvær, generelt bare min sociale liv. At komme op på en skole, uden at kende nogen. Det har tvunget mig ud af min komfortzone, på den måde at jeg selv måtte lære at lære andre personer ad. Det har hjulpet mig på hvor "nemt" jeg i dag har det med at snakke med nye folk. Jeg føler mig ikke længere "utryg" blandt nye mennesker fordi at mit efterskoleophold har hjulpet mig til at "stå på mine egne fødder", ikke bare socialt men også på mange andre måder.